Transport i Bangkok

Transport i Bangkok og Thailand

Transport i Bangkok – Når du skal finde rundt i Bangkok, kan det sagtens virke uoverskueligt hvis du ikke har været i Bangkok før.

Derfor er det altid godt at der findes mange forskellige måder at blive transporteret rundt på. De mest populære transportmidler i Bangkok er Taxa, Tuk Tuk, Taxa-bike og Sky-train.

Hvis du skal køre med taxa i Bangkok

Hvis du vælger Taxa i BangkokHvis du vælger at lade dig transportere rundt i Bangkok med Taxa, så skal du huske følgende ting.

Alle Taxaer i Bangkok har Taxa-meter i deres bil. Men de fleste Taxa chauffører forsøger altid at sælge dig den tur du nu skal på til en fast aftalt pris. Som regel starter de ved 500 baht, hvilket er alt for meget, næsten uanset hvor du skal køres hen i Bangkok.

Du kan sammenligne det med turen fra lufthavnen, der med taxa koster 400-450 baht, og denne tur tager 20-30 minutter afhængigt af trafikken. Derfor skal du altid sørge for at finde en taxa der bruger Taxa-meter og insistere på at bruge dette når du skal have transport i Bangkok.

Hvis Taxa-chaufføren nægter at bruge Taxa-meter, så skal du max betale en fast pris på 100-200 baht for den tur du skal på som kan vare mellem 5-15 minutter afhængigt af trafikken i Bangkok.

Hvis du skal køre med Tuk Tuk i Bangkok

Vælger du Tuk Tuk i BangkokVælger du at blive transporteret med Tuk Tuk rundt i Bangkok, så kan du spare halvdelen af prisen i forhold til at køre med Taxa.

Ja, måske kan du være heldig at spare 1/3 del af prisen for en Taxa, men det er her du skal passe grundigt på. For de fleste Tuk Tuk chauffører har nemlig en stor familie, og som regel er der altid en af de familiemedlemmer der har en eller anden form for forretning, hvor de kan sælge alt, lige fra tæpper, tøj, ure, solbriller, tatoveringer osv.

Og her vil Tuk Tuk chaufføren hellere end gerne køre dig hen for en billig pris, inden du bliver kørt til det sted du i første omgang ville køres hen. Det er også fint nok hvis du har masser af tid, og gerne vil se hvad de har at tilbyde, men er du ligeglad, så kan du enten stige af igen, eller insistere på at blive kørt derhen hvor du gerne vil hen.

Husk at tage iltmasken på før du hjælper andre med det

En anden vigtig sikkerhedsinformation er, at du skal huske at tage iltmasken på som der falder ned fra loftet af, hvis der skulle blive brug for det, før du hjælper andre med at få iltmasken på. F.eks. børn og ældre mennesker.

En typisk Tuk Tuk tur i Bangkok koster mellem 60-100 baht. En ting der skal tilføjes er, at køre med Tuk Tuk selvfølgelig er mere risikabelt ved transport i Bangkok, da en Tuk Tuk hører til blandt de mere “bløde” transportmidler hvor du ikke er så godt beskyttet i tilfælde af en trafikulykke som i en Taxa.

Hvis du skal køre med Taxa-bike i Bangkok

Taxa-bike i BangkokTaxa-bike er en meget overset måde at transportere sig rundt på som transport i Bangkok, men her er der virkelig tale om pulsen indenfor transport i Bangkok.

En Taxa-bike, eller sagt på en anden måde, en registreret scooter chauffør, der er kendetegnene ved at de har en ensfarvet vest på med et registrerings nummer på ryggen. Hvis du skal fra A til B og du vælger denne transportform, så kan du regne med at nå frem langt hurtigere end i både en Taxa eller en Tuk Tuk.

Taxa-bike chaufførerne kender alle genveje i Bangkok, og kan sno sig imellem billerne, og så kører de faktisk meget fornuftigt, så dette kan sagtens anbefales som transport i Bangkok. Dog skal det igen siges at Taxa-bikes er blandt de “bløde” transportmidler hvor du er mest udsat i trafikken i tilfælde at trafikulykker.

Men denne form for transport i Bangkok kan virkelig anbefales, da den er meget billig og hurtigt fremme ved din destination. En tur på Taxa-bike koster typisk 40-100 baht afhængigt af hvor langt du skal.

Hvis du skal køre med Skytrain i Bangkok

En anden mulighed for transport i Bangkok er Skytrain. Her skal du selvfølgeligt vide noget mere om i hvilken retning du skal i Bangkok, og den kører naturligt nok kun i 2 retninger, så stiger du på den forkerte, så kører du selvfølgeligt væk fra der hvor du skulle hen, hvilket bare gør at du står af ved næste station, og går over på den perron der kører den modsatte vej.

Men du skal også vide hvornår du skal stå af, så denne transportform i Bangkok vil vi mene er for de stedkendte og øvede brugere af Skytrain. Men til gengæld er det meget billigt.

Bedre indblik i transportmidler i Bangkok

Vi håber at denne lille artikel har givet dig en overblik over transportmidler i Bangkok, så det er lidt nemmere at gå til hvis du vælger at rejse til Thailand. Kommer du til de mindre byer i Thailand så bliver priserne også billigere på transport.

Her vil du også finde en anden type Taxa transport, i form af biler med lad og sæder i hver side af ladet som er med overdækning, og disse er de billigste former for transport, da de som regel kun koster 10-20 baht at køre med.

Tags: , ,